ГЛОБАЛ - ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ

 

 
Рейтинг: 3.00
(21)
"ГЛОБАЛ" предлага:
Преводи
Легализации и заверки
Новини
Образование в чужбина
Работа в чужбина
Свободното пътуване - едно от улесненията на еврочленството
За какво служи европейската здравноосигурителна карта?
Пенсиониране на работещите в чужбина
Документи за регистриране на МПС (нов внос)
Форум
Връзки


За контакти

Новини / Италия

23 Юли 09, 00:10 / Автор: kafene.info
Италия ще легализира чужденци срещу 500 евро
Италия е готова да узакони гледачките на болни хора, ако внесат 500 евро и са на работа в страната поне от април 2009 г.
Италия е готова да узакони гледачките на болни хора, ако внесат 500 евро и са на работа в страната поне от април 2009 г., съобщава "24 часа". Вестникът се позовава на проект на министъра на социалното дело Маурицио Сакони и на министъра на вътрешните работи Роберто Марони.

Хиляди българки работят като гледачки на възрастни и болни хора в Италия. Много от тях обаче получават заплатите си на черно.

Новият проект на правителството цели да регламентира труда не само на чуждестранните, а и на италианските гледачи.

Мерките трябва да влязат в сила още това лято. Молби за узаконяване на работа могат да подават от 1 до 30 септември всички чужденци, притежаващи документ за постоянен престой в Италия.

Според новите разпоредби всяко италианско семейство може да бъде работодател най-много на една домашна помощница и на две гледачки. За гледачките обаче работодателят трябва да представи и документ, демонстриращ наличието на болест на член на семейството. Чужденецът, подал молба за узаконяване, не може да бъде експулсиран, докато трае процедурата.

В момента в италианските служби за социално осигуряване са регистрирани над 600 000 гледачи на болни хора и едва една четвърт от тях са италианци.

За да започнат този вид работа в Италия, много от българките са били подложени на истински рекет, плащайки комисиони от по 500 евро на нелегални посредници и организации, предава кореспондент на вестника в Рим.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2937