ГЛОБАЛ - ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ

 

 
Рейтинг: 3.00
(21)
"ГЛОБАЛ" предлага:
Преводи
Легализации и заверки
Новини
Образование в чужбина
Работа в чужбина
Свободното пътуване - едно от улесненията на еврочленството
За какво служи европейската здравноосигурителна карта?
Пенсиониране на работещите в чужбина
Документи за регистриране на МПС (нов внос)
Форум
Връзки


За контакти

Новини / Австрия

05 Януари 10, 13:11 / Автор: vesti.bg
Австрия е рай за пенсионерите
Австрия е рай за пенсионерите, сочи проучване на американското сп. "Форбс", което взема предвид критерии като качество на живот и медицински грижи в изследваните страни.
Австрия е като Швейцария, но малко по-евтина, отбелязва изданието в последния си брой, където е публикуван топ 10 на на-добрите места за пенсиониране.

Освен високия стандарт и качественото здравеопазване, "Форбс" изтъква още елегантната архитектура, класическата музика и удобния градски транспорт в алпийската република.

Според списанието Виена е градът с най-добро качество на живот в света, а частните клиники там са сред най-добрите на планетата.

Залцбург, Грац, Кицбюел и околните села пък са много привлекателни за тези, които обичат планината и разходките на чист въздух.

Единственият недостатък според "Форбс" е, че я няма онази особена "радост от живота", характерна за средиземноморските държави.

Веднага след Австрия се нарежда Тайланд - другата голяма изненада на класацията, която оценява положително ниските цени в страната, приятния климат и приемливата система на медицински грижи.

На трето място е Италия, Франция заема седма позиция, а Испания - девета.

В класацията са включени 10 страни: Австрия, Тайланд, Италия, Панама, Ирландия, Австралия, Франция, Малайзия, Испания и Канада.

Тя е изготвена въз основа и на фактори като имиграционните регулации за пенсионерите, бюрокрацията, данъчната система, климата и говоренето на английски език.

Материал на vesti.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4801