ГЛОБАЛ - ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ

 

 
Рейтинг: 3.00
(21)
"ГЛОБАЛ" предлага:
Преводи
Легализации и заверки
Новини
Образование в чужбина
Работа в чужбина
Свободното пътуване - едно от улесненията на еврочленството
За какво служи европейската здравноосигурителна карта?
Пенсиониране на работещите в чужбина
Документи за регистриране на МПС (нов внос)
Форум
Връзки


За контакти

Новини / Германия

07 Април 07, 16:31 / Автор: НетИнфо
Нови разпоредби за имиграция и пребиваване в Германия
Федералното правителство на Германия инициира реформа в законодателството по имиграцията.
В центъра на проектозакона са почти 500 страници на разпоредби, които дават право на престой на чужденци, пребивавали в Германия дълги години без официален статут, както и нови разпоредби за събирането на съпрузите.

По този начин 11 директиви на ЕС се въвеждат в националното законодателство.

Най-важните нови разпоредби са:

Право на пребиваване. Понастоящем в Германия живеят около 170 000 чужденци, чийто престой се толерира без статут в т.нар. заварени случаи, т.е. те са длъжни да напуснат страната. Сега няколко десетки хиляди от засегнатите лица ще имат възможност да получат законен статут за пребиваване - при определени условия.

Членовете на семействата трябва да са живели 6 години в страната, несемейните лица - 8 години. Освен това те трябва да имат достатъчни познания по немски език и не може да са криминално проявени.

След 4-годишно пребиваване в Германия такива чужденци ще имат достъп до пазара на труда. Условие за удължаването на тяхното разрешение за пребиваване след 2009 г. е да имат работно място.

Присъединяване на съпрузите/съпругите. За събирането на двамата съпрузи ще важи минимална възраст от 18 г.

Освен това те трябва да имат доказани елементарни знания по немски език. По този начин правителството иска да води по-ефективна борба с принудителните и фиктивните бракове.

Курсове за интеграция. Получаващите "Помощ за безработни ІІ" в бъдеще ще бъдат задължени да участват в курсове по интеграция.

Вътрешна сигурност. Като реакция на осуетените атентати с куфари-бомби от 31 юли 2006 г. при подаването на молби за визи с валидност повече от 3 месеца в бъдеще ще се вземат пръстови отпечатъци.

Натурализация. Разпоредбите за процедурите за натурализация ще бъдат унифицирани. В бъдеще кандидатите трябва да докажат между другото наличието на знания за германското правно устройство и обществен ред.

Пазар на труда. Ще бъдат намалени бариерите за чужденци, които искат да инвестират и да създадат работни места в Германия.

Минималната сума на инвестицията ще бъде намалена на половин милион евро, а броят на работните места, които ще бъдат създадени, ще е пет, а не както досега десет.

Материал на НетИнфо

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1659