ГЛОБАЛ - ПРЕВОДИ И ЛЕГАЛИЗАЦИИ

 

 
Рейтинг: 3.00
(21)
"ГЛОБАЛ" предлага:
Преводи
Легализации и заверки
Новини
Образование в чужбина
Работа в чужбина
Свободното пътуване - едно от улесненията на еврочленството
За какво служи европейската здравноосигурителна карта?
Пенсиониране на работещите в чужбина
Документи за регистриране на МПС (нов внос)
Форум
Връзки


За контакти

Новини / Турция

07 Април 07, 16:42 / Автор: НетИнфо
Турция въвежда пълен безвизов режим за българи
За турски граждани, които поддържат активни делови контакти с български фирми, пък се предвижда издаването на многократни визи за краткосрочно пребиваване.

За турски граждани, които поддържат активни делови контакти с български фирми, пък се предвижда издаването на многократни визи за краткосрочно пребиваване.

Турция ще въведе пълен безвизов режим за българските граждани, които имат валидни обикновени паспорти.

Те ще могат да влизат, преминават транзит и напускат територия на Турция през всички ГКПП, отворени за международен превоз на пътници и товари без визи за срок до 90 дни в рамките на шест месеца.

Това е записано в одобрения от Министерския съвет проект на Спогодба за изменение на Визовата спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Турция от 1993 г.

Предлага се да бъдат освободени от изискването за транзитни визи турските граждани с валидни визи или разрешения за пребиваване, издадени oт държави членки по Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген или на ЕС, Швейцария и Лихтенщайн.

Те ще могат да преминат транзит без визи за срок до пет дни. За всички останали, които не отговарят на тези условия, ще се изискват визи за транзитно преминаване.

За турски граждани, които поддържат активни делови контакти с български фирми, се предвижда издаването на многократни визи за краткосрочно пребиваване от 90 дни в рамките на шест месеца, считано от датата на първото влизане с валидност до една година.

Материал на НетИнфо

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1925